Χρήση της εικονικής πραγματικότητας για τον έλεγχο του θυμού

Νέα

Η καθηλωτική εικονική πραγματικότητα που εστιάζει στην εκπαίδευση έκθεσης στον θυμό μπορεί να έχει θετική επίδραση ως θεραπεία για τη διαχείριση του θυμού.

Η εικονική πραγματικότητα μπορεί να είναι μια αποτελεσματική στρατηγική για τον έλεγχο του θυμού σε επιθετικά άτομα.

Ένα καθηλωτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης ελέγχου του θυμού στην εικονική πραγματικότητα μπορεί να μειώσει το επίπεδο του θυμού που προκαλείται, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό  Cyberpsychology, Behavior and Social Networking. 

Ο Jae-Jin Kim, MD, PhD, από το Πανεπιστήμιο Yonsei, Δημοκρατία της Κορέας της Σεούλ, και συγγραφείς, χώρισαν 60 νεαρούς άνδρες συμμετέχοντες σε δύο ομάδες: τις ομάδες υψηλής και χαμηλής επιθετικότητας. Τους εξέθεσαν στην Εκπαίδευση για την Έκθεση Θυμού και την Εκπαίδευση Ενσυνειδητότητας που βασίζεται στην εικονική πραγματικότητα.

Η Εκπαίδευση για την Έκθεση θυμού περιελάμβανε εικονικά περιβάλλοντα σχεδιασμένα για να προκαλούν θυμό καθώς και οπτική καθοδήγηση avatar για τη διευκόλυνση του ελέγχου του θυμού.

Στο πρόγραμμα Mindfulness Training, ο συμμετέχων συμμετείχε σε διαλογισμό καθοδηγούμενης αναπνοής και χαλάρωσης με βάση την ενσυνειδητότητα.

«Στην Εκπαίδευση για την έκθεση στον θυμό, η διαχειριζόμενη έκφραση μείωσε το επίπεδο του θυμού που προκαλείται από την έκφραση θυμού τόσο στις ομάδες υψηλής όσο και στις ομάδες χαμηλής επιθετικότητας, κατέληξαν οι ερευνητές. «Στην προπόνηση Mindfulness, ο διαλογισμός αύξησε το επίπεδο άνεσης και στις δύο ομάδες».

«Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η εικονική πραγματικότητα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την εκπαίδευση, τη βελτίωση των αποτελεσμάτων και τη μείωση του κόστους. Αυτή η μελέτη προσθέτει περαιτέρω στη βιβλιογραφία παρουσιάζοντας την αξία της εκπαίδευσης στην εικονική πραγματικότητα, ακόμη και όταν χρησιμοποιείται για μια σύντομη παρέμβαση», λέει η αρχισυντάκτρια Brenda K. Wiederhold, PhD, MBA, BCB, BCN, Interactive Media Institute, San Diego. , Καλιφόρνια και Ιατρικό Κέντρο Εικονικής Πραγματικότητας, La Jolla, Καλιφόρνια.

Πηγή: neurosciencenews.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.