Δεν υπάρχει μέρος να κρυφτείς: Αυτό το drone μπορεί να παρακολουθεί στόχους μέσα από δάση

Νέα
Αναμένεται το Πεντάγωνο να δείξει ενδιαφέρον γι΄ αυτό.

Μια ομάδα ερευνητών από την Αυστρία ανέπτυξε πρόσφατα ένα drone που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη, ικανό να παρακολουθεί κινούμενα αντικείμενα μέσα από πυκνό φύλλωμα. Είναι πια αδύνατο να ξεφύγουμε στα δάση και να δραπετεύσουμε, αν ποτέ ξεσηκωθούν οι μηχανές εναντίον μας.

Σύμφωνα με την ερευνητική εργασία της ομάδας :

Ενώ ο εντοπισμός και η παρακολούθηση κινούμενων στόχων μέσα από το φύλλωμα είναι δύσκολος (και συχνά ακόμη και αδύνατος) σε κανονικές εναέριες εικόνες ή βίντεο, γίνεται πρακτικά εφικτό με την ενσωμάτωση εικόνων.

Αυτό το εύρημα μαζί με την εφαρμογή μιας αρχικής συστοιχίας καμερών που λειτουργεί με drone για παράλληλη αεροαπεικόνιση με συνθετικό διάφραγμα επιτρέπει την παρουσίαση των πρώτων αποτελεσμάτων για την παρακολούθηση κινούμενων ανθρώπων μέσα από πυκνό δάσος. Εκτός από ανθρώπους, άλλοι στόχοι (π.χ. οχήματα ή ζώα) μπορούν να εντοπιστούν και να εντοπιστούν με τον ίδιο τρόπο.

Αυτό μπορεί να επηρεάσει πολλούς τομείς εφαρμογών, όπως η έρευνα και διάσωση, η επιτήρηση, ο έλεγχος των συνόρων και η παρατήρηση της άγριας ζωής.

Συμπλήρωση: Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι που ένας ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθεί κινούμενα αντικείμενα μέσα από πυκνό φύλλωμα, συμπεριλαμβανομένου του FLIR και άλλων συστημάτων θερμικής οπτικής, αλλά αυτό προσφέρει μια νέα προσθήκη που λειτουργεί με AI : τη δυνατότητα παρακολούθησης των αλλαγών χρώματος μέσω της απόφραξης.

Πηγή: thenextweb.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.